Järjestämme erilaisia tapahtumia ja kokoontumisia läpi vuoden ympäri Suomen. Näitä ovat mm. saunaillat, yhteiset ajoretket ja messuille osallistuminen. Ilmoitamme tapahtumistamme sekä täällä että yhdistyksen omilla Facebook-sivuilla. Jos toivot jotakin toimintaa alueellesi ota rohkeasti yhteyttä aluevastaavaan.

Tulevia tapahtumia


Japsistarojen 30v. juhlamatka Päivä Tukholmassa -risteilylle


Japsistarat tekevät 30 vuotista toimintaansa juhlistaakseen kevätmatkan Tukholmaan 13.-15.5.2022 Helsingistä Silja Linen upealla Silja Symphonylla.

Tällä kertaa mukavan yhdessäolon lisäksi on Tukholmassa tarjolla kaksi retkeä:

Retki Tidön moottoripyörämuseoon

Tidön maailmanluokan moottoripyörämuseoon Tidön linnan kupeella. Täällä on ihasteltavina MC-Collectionin moottoripyöriä aina 1900 luvun alusta tähän päivään asti. Usealla kokoelman pyöristä on yhtymäkohtansa moottoripyöräilystä tunnettuihin henkilöihin. Tämä retki kestää koko päivän ja retken aikana Tidössä nautitaan kahvit. 

Lue lisää Tidön moottoripyörämuseosta: https://mc-collection.com/

Retki ABBA-museoon

Toisena vaihtoehtona on käynti Tukholmassa ABBA-museossa. Tältä retkeltä voit halutessasi jäädä paluumatkalla satamaan myös tutustumaan omatoimisesti Tukholman keskustaan sen eri ostosmahdollisuuksineen. 

Lue lisää ABBA-museosta: https://abbathemuseum.com/en/

Lisätietoa matkasta ja matkan varaukseen pääset tästä. https://www.matkapojat.fi/japsistarat-tukholma


10.-12.6.2022 Stara Teffit Keuruu, Hotelli Keurusselkä

Muista tapahtumista ilmoitamme myöhemmin maassamme yhä olevan Covid-19 viruksen vuoksi.Lauantaina aukeaa Keski-Suomen Museossa alla kuvattu näyttely. Perjantaisin vapaa sisäänpääsy.

Nuoriso pyörien päällä. Moottoripyöriä ja muistoja 1960-1980-luvuilta Keski-Suomen museossa 5.2.-8.5.2022

Keski-Suomen museo

Moottoripyöräharrastajat voivat aloittaa tulevaan ajokauteen virittäytymisen Keski-Suomen museon Nuoriso pyörien päällä -näyttelyssä. Nostalgiamatka vie katsojan aina 1960-luvulle asti keskisuomalaisen moottoripyöräharrastuksen pariin.

Näyttelyssä on esillä kuusi entisten nuorten 1970-luvun japanilaista moottoripyörää sekä Keski-Suomen museon kokoelmiin kuuluva chopperoitu Ural-moottoripyörä. Moottoripyöräilyn tunnelmiin voi uppoutua myös lukuisten valokuvien ja keskisuomalaisten motoristien moottoripyörämuistojen välityksellä.

Suomi autoistui 1960-luvulla ja nuoriso hankki yhä tehokkaampia moottoripyöriä. Kuusitoistavuotias sai moottoripyöräkortin hankittuaan ajaa minkä kokoista ja tehoista moottoripyörää tahansa. Tunne oli vapauttava! Moottoripyörästä alkoikin tulla nuorisokulttuurin voiman ja vapauden väline ja symboli. Vapauden tunnetta vähensi vuoden 1972 ajokorttiuudistus, jonka jälkeen tuon ikäisellä oli mahdollisuus hankkia vain alle 125-kuutioisen kevytmoottoripyörän, "kevarin", ajokortti. Pikkusormi vapauden tunteelle oli kuitenkin annettu!

- Kyllä me tytötkin osattiin, kun pojat ensin ottivat kyytiin ja näyttivät miltä moottoripyörällä ajamisen vapaus tuntui. Tietysti tarvittiin joku ensimmäinen naispuolinen, joka uskaltaisi tarttua "härkää sarvista, muistelee jyväskyläläinen vuonna 1971 moottoripyöräkortin ajanut Ulla Kelonen tarinassaan.

Viime sotien jälkeen moottoripyörämarkkinoilla oli pääasiassa "itäpyöriä" ja "brittipyöriä". Japanilaiset moottoripyörätehtaiden pyörät ilmestyivät markkinoille 1950-luvun lopulla. Niiden laatu oli hämmästyttävän hyvä. Seuraavalla vuosikymmenellä japanilaiset alkoivat tuoda jatkuvasti markkinoille uusia ja kiinnostavia malleja, joiden kuutiotilavuus, sylinterimäärä ja tehot kasvoivat hurjaa vauhtia.

Edellisen kerran Keski-Suomen museossa oli moottoripyöränäyttely vuonna 1985 moottoripyörän täyttäessä sata vuotta. Näyttely kertoi maakunnan moottoripyöräilyn kehityksestä.

Nuoriso pyörien päällä -näyttely on tehty yhteistyössä keskisuomalaisten moottoripyöräharrastajien kanssa. Näyttelyn on käsikirjoittanut professori Janne Vilkuna.


Lisätiedot:

Tuula Vuolio-Vallenius

intendentti, näyttelyt

Keski-Suomen museo

Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo


Menneet tapahtumat

Japsistarat Rompetorilla Jyväskylässä

Kahden vuoden tauon jälkeen päästiin Rompetorillevihdoinkin. Edellinen käyntihän oli myös samassa paikassa eli Jyväskylän Paviljongissa, jossa toimii lämpimissä ja valoisissa tiloissa Suomen Ykkös-rompetori. 

Keski-Suomen konepyörä seuranorganisoima ja pyörittämä tori on ollut Suomen suurin jo monet vuodet. Normaalisti siellä on ollut noin 180 myyjää ja 5000 kävijää. Pandemia hieman vähensi osallistujia (140/4000), mutta ihan mukavan riittävästi oli vilinää käytävillä. Japsistarojen piti aloittaa juhliminen rompetorilla jo tammikuussa, mutta se siirtyi maaliskuulle.

Kerkesimme tehdä 30-vuotis juhlalehtemme valmiiksi, jonka sai 100 ensimmäistä vilauttamalla Starakorttia ständin infopisteessä. Samalla tarjottiin kakkukahvit vierailijoille sekä 30-vuotis Staratuotteita kävijöille. Seuraava paikka missä Japsistaroilla on ständi, on myös Jyväskylä. Missä on kahden vuoden jälkeen on Jkl MP22 näyttely. Tervetuloa ständille moikkaamaan ja juttelemaan Motomenosta.

Tässä myös kuvia tunnelmista.


5.3.2022 Jyväskylän Rompetori 

27.-29.8.2021 Stara Treffit Hankasalmen Revontulessa

31.1.-2.2.2020 MP20 Moottoripyörämessut, Helsingin Messukeskus

6.11.2021 klo 14.00 Syyskokous, Hotel Fabrik Forssa